Balt B.V. Dedemsvaart Wisseling 14, 7701 GS Dedemsvaart
0523 – 654 040
Balt B.V. Hardenberg Kruiwiel 1, 7773 NL Hardenberg
0523 – 654 045

Gasboiler

Installatiebedrijf Balt B.V. is een specialist op het gebied van verwarming en koeling. Ook voor de installatie van een gasboiler bent u bij ons aan het juiste adres!

Waarom een boiler?

Een boiler, ook wel een warmwaterketel genoemd, is een toestel dat bedoeld is voor het opwarmen, opslaan en warmhouden van water. Bij een boiler wordt, zodra er warm water wordt getapt, het water automatisch in het voorraadvat automatisch aangevuld en op temperatuur gebracht. Dit in tegenstelling tot bij een warmwatergeiser, die het water alleen opwarmt zodra er vraag naar is.

Als uw huidige apparaat de warmwatervraag niet aankan, is het raadzaam om de aanschaf van een boiler met meer capaciteit te overwegen. We onderscheiden 3 soorten boilers: elektrische boilers, indirect gestookte boilers en gasboilers.

Hoe werkt een gasboiler?

Een gasboiler is een direct gestookte boiler, welke is uitgerust met een eigen gastoevoer en rookgasafvoer. Er loopt een verticale vlampijp door het waterreservoir, met daaronder een gasbrander. Zodra de watertemperatuur onder het ingestelde minimum komt, zal de gasbrander automatisch ontsteken om het water te verwarmen.

Is een gasboiler geschikt voor mij?

Gasboilers zijn doorgaans goedkoper in verbruik dan elektroboilers en vragen slechts weinig onderhoud. Wel dient u er rekening mee te houden dat gasboilers vaak groter zijn dan elektroboilers. U dient dus wel voldoende ruimte te hebben om een gasboiler te laten plaatsen.

Ja, ik wil graag meer weten over gasboilers!

Installatiebedrijf Balt B.V. is gevestigd in Dedemsvaart en Hardenberg en is ook in de omgeving van deze plaatsen werkzaam. Wilt u meer informatie over gasboilers, neemt u dan contact met ons op. U kunt uiteraard ook direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen!

Service & Onderhoud

24-uurs servicedienst

Klanten kunnen 24 uur per dag telefonisch storingen doorgeven. Voor noodgevallen is er ook buiten kantooruren een vakkundige service-monteur beschikbaar.