Balt B.V. Dedemsvaart Wisseling 14, 7701 GS Dedemsvaart
0523 – 654 040
Balt B.V. Hardenberg Kruiwiel 1, 7773 NL Hardenberg
0523 – 654 045

Kanalen reinigen

Indien uw woning met een luchtverwarmingssysteem is uitgerust, lopen er kanalen door het hele huis. Om uw gezondheid te waarborgen is het belangrijk deze kanalen eens in de zoveel tijd professioneel te laten reinigen. Installatiebedrijf Balt B.V., gevestigd in Dedemsvaart en Hardenberg, is u hierbij graag van dienst!

Waarom is het belangrijk om de kanalen te reinigen?

De warme lucht wordt vanuit de luchtverwarmer via kleine toevoerroosters in vloeren of wanden naar de verschillende ruimtes gevoerd. De lucht gaat via dezelfde kanalen weer terug. Oude, vochtige en/of geur belaste lucht wordt via de afvoerkanalen naar buiten geleidt. Om ervoor te zorgen dat er geen vervuilde lucht gaat circuleren en u altijd verzekerd blijft van een goede luchtkwaliteit en een aangenaam binnenklimaat, dienen de kanalen om de paar jaar gereinigd te worden. Dit is van essentieel belang voor uw gezondheid!

Hoe vaak moet ik de kanalen laten reinigen?

Voor het reinigen van de kanalen hanteren wij net als de fabrikant van uw luchtverwarmingssysteem de voorschriften uit de ISSO62. Omdat de aangevoerde lucht altijd eerst wordt gefilterd, vervuilen de toevoerkanalen nauwelijks. Deze hoeven dan ook maar eens in de zestien jaar gereinigd te worden. We adviseren om aftakkingen en roosters om de vier jaar professioneel te laten reinigen. De kanalen die de lucht naar buiten afvoeren kunnen het beste eens in de acht jaar gereinigd worden. 

Ja, ik wil graag meer weten over kanalen reinigen!

Wilt u meer weten over het reinigen van luchtverwarmingskanalen of een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt, neemt u dan contact op via [email protected] of bel ons op 0523 – 654 040. Het is tevens mogelijk een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Vraag gerust naar de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte!

Service & Onderhoud

24-uurs servicedienst

Klanten kunnen 24 uur per dag telefonisch storingen doorgeven. Voor noodgevallen is er ook buiten kantooruren een vakkundige service-monteur beschikbaar.