Balt B.V. Dedemsvaart Wisseling 14, 7701 GS Dedemsvaart
0523 – 654 040
Balt B.V. Hardenberg Kruiwiel 1, 7773 NL Hardenberg
0523 – 654 045

Vloerverwarming

Vloerverwarming is comfortabel en behaaglijk warm voor steenachtige vloeren is vloerverwarming eigenlijk een must. Ideaal voor spelende kinderen, het lopen op blote voeten of sokken, en het snel drogen van een natte vloer in de badkamer. Ook in een bestaande woning is vloer- of wandverwarming meestal eenvoudig aan te brengen. Energiezuinig door de gelijkmatige temperatuurverdeling is vloerverwarming de meest ideale manier van verwarmen. De temperatuur in woonvertrekken kan 1 à 2°C lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit levert al gauw een energiebesparing op van 10 tot 20%. Door de combinatie van vloerverwarming met een zogenaamd “laag temperatuursysteem”, zoals een warmtepomp of zonnecollectoren, ontstaat er nog meer besparing.

Toepassing als hoofd- of bijverwarming

Hoofdverwarming. Alleen de vloer en/of wand wordt verwarmd, zonder radiatoren. In ruimtes met een relatief klein vloeroppervlak b.v. keukens en badkamers kan een radiator toch noodzakelijk zijn. Evenals in een woonkamer met schuifpui of veel glasoppervlak tot aan de grond (veel warmteverlies).

Bijverwarming. De vloer en/of wand wordt verwarmd in combinatie met radiatoren. Vloer en/of wandverwarming is het meest comfortabel, maar radiatoren kunnen een vertrek sneller opwarmen.

Watervoerende vloerverwarming.

Deze uitvoering is ideaal voor grotere vertrekken en nieuwbouw. Het bestaat uit verwarmingsbuizen meestal met een diameter van 16mm die worden aangesloten op een verdeler. De buizen worden in een slakkenpatroon op een doorgaans geïsoleerde ondergrond veelal een isolatieplaat van 20 tot 30mm dik. Hier overheen komt de cement afwerk- en tegelvloer, of ingeval van een wand de stuc-en pleisterlaag.

Elektrische uitvoering

Elektrische vloer- en wandverwarming d.m.v. dunne matten is bij uitstek geschikt voor renovatie van kleinere vertrekken, zoals de badkamer, keuken of serre

Voor verdere informatie of een prijsaanvraag van vloerverwarming, zijn wij de juiste partner voor u. Neem gerust contact met ons op, de vloerverwarming verzorgen onze installateurs met name in de regio Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en Zwolle e.o.

Service & Onderhoud

24-uurs servicedienst

Klanten kunnen 24 uur per dag telefonisch storingen doorgeven. Voor noodgevallen is er ook buiten kantooruren een vakkundige service-monteur beschikbaar.