Balt B.V. Dedemsvaart Wisseling 14, 7701 GS Dedemsvaart
0523 – 654 040
Balt B.V. Hardenberg Kruiwiel 1, 7773 NL Hardenberg
0523 – 654 045

WTW (Warmte Terug Winning) is een van de duurzame oplossingen die steeds vaker worden toegepast in woningen en bedrijfspanden. Installatiebedrijf Balt B.V. vertelt u graag meer deze pagina vertellen we u wat meer over wat WTW precies is, waar het kan worden toegepast en wat de voordelen zijn.

Wat is WTW?

In moderne woningen wordt WTW vooral toegepast met het oog op energiebesparing. Een WTW-systeem maakt gebruik van een zogeheten warmtewisselaar, welke in staat is temperatuurverschillen te benutten. Neem nu bijvoorbeeld een WTW-ventilatiesysteem; hierbij wordt de warmte van afgevoerde lucht door de warmtewisselaar overgebracht op de toegevoerde lucht. De buitenlucht, die meestal kouder is, kan op deze manier gebruikt worden om de woning te verwarmen. Een WTW-systeem is in feite niets anders dan een systeem van kanalen waarin warme en koude luchtstromen dicht langs elkaar heen gevoerd worden, zodat warmteoverdracht mogelijk is.

Welke voordelen biedt een WTW-systeem?

De installatie van een WTW-systeem vraagt natuurlijk om een investering, maar deze kunt u doorgaans al vrij snel weer terugverdiend hebben. En daarna gaat u alleen maar meer besparen! Een WTW-systeem levert namelijk een hoog rendement, wat betekent dat u van een lagere energierekening kunt profiteren. Daarbij bent u het hele jaar door verzekerd van een optimaal binnenklimaat, met een constante toevoer van verse lucht, zonder tocht of voelbare luchtstromen. Een WTW-systeem is tevens zeer geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een huisstofmijtallergie; omdat de aangevoerde lucht wordt gezuiverd middels speciale luchtfilters, zult u merken dat u veel minder last van stof heeft dan voorheen.

Ja, ik wil graag meer weten over WTW!

Wilt u graag meer weten over de werking, de investering en de besparingsmogelijkheden van een WTW-systeem? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Balt B.V.! Wij zijn werkzaam in o.a. Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en de omgeving van Zwolle.

Service & Onderhoud

24-uurs servicedienst

Klanten kunnen 24 uur per dag telefonisch storingen doorgeven. Voor noodgevallen is er ook buiten kantooruren een vakkundige service-monteur beschikbaar.